Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Peuter (3) wint taalspelletje van moeder (36, tekstschrijver)

Dit is de spaarpot van mijn zoontje. Of, zoals hij zelf zegt: zijn ‘potspaar’. Op een avond, als hij onder de douche staat, probeer ik hem speels het juiste woord te leren.

Hij speelt ‘werkmeneer’. De muur van onze badkamer is zogenaamd kapot en met een shampoofles timmert hij erop los om de muur te herstellen. ‘Krijg ik nu een centje van jou?’, vraagt hij. Ik geef hem een alsof-muntje en hij zegt blij: ‘Die moet ik goed bewaren!’

Ik grijp mijn kans en vraag: ‘In je potspaar?’ Hij antwoordt achteloos: ‘Ja.’ Ik push nog wat meer: ‘Of in je spaarpot? Is het een potspaar of een spaarpot?’ Even aarzelt hij. Dan zegt hij met een zucht: ‘Ik stop hem wel in mijn broekzak.’