Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Prijsbewuste peuter op de vrijmarkt

Vol trots loopt mijn zoon (3) met zijn eigen portemonneetje de kindervrijmarkt op. Bijna geeft hij zijn hele kapitaal al bij de eerste kraam uit, maar ik kan hem overtuigen nog even verder te kijken. Hij vindt een mooie handpop van Dikkie Dik, die zijn moeder door de vingers ziet ('Dat is niet echt een knuffel hè mama?'). Hij is helemaal de koning te rijk als de verkoper van de handpop hem als wisselgeld zoveel mogelijk muntjes geeft. 

Als we na twee regenbuien weer richting onze fiets lopen, ziet hij nog een afgrijselijk prachtig schilderijtje van Bob de Bouwer. De prijs van vijftig cent kan hij nog net betalen. Als ik de juiste hoeveelheid muntjes heb geteld, kijkt hij me verbijsterd aan: 'Zoveel?! Dan hoef ik hem niet. Veel te duur!'