Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Altijd prijs

Er is kermis in onze wijk. Mijn zoontje kijkt zijn ogen uit en geniet van ritjes in de draaimolen en de vliegtuigjes. Uiteraard gaan we ook touwtjes trekken en eendjes vangen.

Als hij zijn eerste prijsje mag uitkiezen, wijst hij onmiddellijk naar een speelgoedpistool. Hoewel ik vroeger zelf met de klappertjespistolen van mijn broers heb gespeeld (en toch niet al te gewelddadig ben geworden), is mijn eerste reactie: ‘Nee, kies maar iets anders.’ Opgewekt kiest hij een plastic gitaartje, want Dirk Scheele heeft ook een gitaar.

Helaas gelukkig hebben we de juiste batterijen in huis en kan de hele buurt meegenieten van de jengelmuziekjes die het gitaartje voortbrengt. Na een kwartier ergernis zeg ik: ‘Zet hem nu maar even uit.’ Dat doet hij keurig, om dan met zijn gitaar naar mij te wijzen: ‘Ik schiet jou, mama!’