Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Spanningsboog

We zijn op vakantie op een vakantiepark met kinderanimatie. Onze zoon is net vier geworden en we besluiten het er eens op te wagen. We gaan met hem naar de knutselclub. Hij vindt het een beetje spannend, dus we blijven erbij zitten. Zo beleven wij het uurtje kinderentertainment ook mee.

Het animatieteam doet een dansje met de kinderen en legt dan de knutselopdracht uit. Hoewel hij normaal niet zo van kleuren houdt, zien wij onze zoon tot onze verbazing druk aan de slag gaan met de stiften. We vragen ons af hoe lang hij het zal volhouden, maar het animatieteam kent de korte spanningsboog van kinderen. Ze wisselen het kleuren af met een spelletje en een dansje en na een halfuur gaan de kinderen naar buiten om daar ranja te drinken.

Na het drinken komen de kinderen in optocht terug en mogen ze nog even kleuren Daarna moeten ze beginnen met knippen en plakken. Ik loop naar mijn zoon om te kijken hoe het gaat. ‘Niet zo goed’ zegt hij, ‘ik moet steeds iets doen. Ik blijf nu zitten hoor, anders krijg ik het nooit af.’