Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Biografie

Wilt u uw eigen levemsverhaal laten opschrijven, klik dan hier.

Is er een persoon van wie u graag de biografie wilt (laten) schrijven? Of heeft u de tekst van de biografie al (deels) geschreven en wilt u dat een professional deze bewerkt? In beide gevallen bent u bij mij aan het juiste adres.

Ik zet graag mijn interview- onderzoeks- en natuurlijk mijn schrijftalenten in om de biografie te schrijven. Ik lees uw aantekeningen en indien mogelijk interview ik de persoon in kwestie. Ook kan ik de research voor u verzorgen. Ik ben historica en heb veel ervaring met (archief)onderzoek. Van dit alles maak een mooie, vlot leesbare tekst, uiteraard in de vorm die u wenst.

Heeft u zelf al een (deel van) een biografie geschreven, maar kan de tekst nog beter? Dan herschrijf ik deze voor u tot u helemaal tevreden bent. Ik neem uw tekst grondig onderhanden, uiteraard met behoud van uw stijl. Ik verbeter de opbouw van uw tekst, maak zinnen leesbaarder en voeg waar nodig voorbeelden en citaten in. Ook kijk ik of uw tekst eenduidig is. Uiteraard hoort bij het herschrijven de tekst ook een gedegen correctie van taal- spel- en typfouten.

Is de tekst van uw biografie al klaar en wilt een gedegen correctie? Dan redigeer of corrigeer ik uw tekst. Bij corrigeren verbeter ik nauwkeurig de taal- spel- en typfouten. Als ik uw biografie  redigeer, kijk ik daarnaast ook naar de zinsopbouw, woordherhalingen en inconsistenties in taalgebruik

Uw eigen levensverhaal

Wil u uw eigen levensverhaal laten opschrijven? Ook dan kan ik u van dienst zijn. Samen bepalen we de inhoud en de opzet van de tekst. Ik luister naar uw verhaal en/of lees uw aantekeningen. Van uw input maak ik een mooi en goed leesbaar verhaal. Indien gewenst kan ik ook (genealogisch) onderzoek voor u doen. 

Schrijf u liever zelf uw levensverhaal? Ook voor hulp bij het schrijven van uw autobiografie kunt u bij mij terecht.