Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Greetje Ligthart

‘Jij moet iets met schrijven gaan doen’

Ik heb altijd graag geschreven: ik houd al 25 jaar (sinds mijn tiende) een dagboek bij en ik schreef met veel plezier vakantieverslagen, opstellen en boekverslagen. Ook toen ik geschiedenis studeerde, vond ik het een uitdaging om  onderzoeksresultaten om te zetten in een tekst die wetenschappelijk verantwoord was én prettig om te lezen.

Onderwijs
Steeds vaker zeiden mensen tegen mij: ‘Jij moet iets met schrijven  gaan doen’ en regelmatig vroegen mensen mij om nog even naar hun tekst te kijken. Toch koos ik na mijn studie voor het onderwijs. Want ik vind het ook geweldig om (moeilijke) zaken helder uit te leggen – en dan ook nog over mijn passie geschiedenis. Het schrijven en redigeren bleef echter ook en ik haalde veel voldoening uit het zelf schrijven van lesmateriaal.

Tekstbureau
Daarom heb ik op 1 januari 2010 de stap naar de Kamer van Koophandel gezet om mijn tekstbureau in te schrijven. Ik schrijf graag informatieve en educatieve teksten – in de breedste zin van het woord – en natuurlijk teksten die met geschiedenis te maken hebben. Verder vind ik het een uitdaging om ambtelijke stukken zoals beleidsplannen zo duidelijk en leesbaar mogelijk te maken. Ook redigeren en corrigeren doe ik graag en nauwgezet. Steeds vaker vragen klanten mij om advies over hoe zij een tekst kunnen verbeteren. Dat leg ik met veel plezier uit, want ik blijf toch ook een beetje juf.

Meer weten

 

Blog

  • Spanningsboog 2016-08-26 19:35

    We zijn op vakantie op een vakantiepark met kinderanimatie. Onze zoon is net...

  • Altijd prijs 2016-05-20 18:12

    Er is kermis in onze wijk. Mijn zoontje kijkt zijn ogen uit en geniet van...