Tekstbureau LigthartTekst


schrijven  herschrijven  redigeren  corrigeren  advies

 

Schrijven

Wat kan ik voor u doen?

  • Ik schrijf informatieve teksten: teksten die bedoeld zijn om te informeren, zoals bijvoorbeeld websiteteksten, een beleidsplan, jaarverslag of brochure. Na goed overleg, waarbij ik met u meedenk en adviezen geef, schrijf ik een tekst die de informatie helder overbrengt en vlot leest. Ik gebruik – als de tekst zich daartoe leent – veel sprekende voorbeelden en verhelderende citaten.
  • Ik schrijf educatieve teksten: van cursusmateriaal en lesbrieven voor bedrijven tot lesmethodes voor basis- en voortgezet onderwijs. Door mijn onderwijsachtergrond en ervaring als educatief auteur ben ik in staat om boeiend les- of cursusmateriaal te schrijven, met uitdagende en leerzame opdrachten op het juiste niveau.
  • Ik schrijf historische teksten: een familie- of bedrijfsgeschiedenis, een historisch artikel of een (auto)biografie. Als historica heb ik de juiste kennis en vaardigheden in huis om deze teksten voor u te schrijven. Ik zorg voor een gedegen onderzoek (archiefonderzoek, literatuurstudie en/of interviews) en verwerk de resultaten daarvan in boeiende en vlot leesbare teksten.